Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam
community weekend the horse inside out

Fascia, de verbindende factor

The Horse Inside Out organiseert op 13, 14 & 15 mei het Online Community Weekend “Fascia, de verbindende factor”. Drie dagen lang ga je je onderdompelen in dit thema aan de hand van online webinars van verschillende experts.

 

Fascia is een onderbelicht, maar enorm interessant en belangrijk onderdeel van het paardenlichaam. Fascia is bindweefsel en is overal in het lichaam terug te vinden. Je vindt het rondom de spieren, organen, de hersenen en zelfs rond de botten. Het is essentieel voor verschillende processen in het lichaam. Fascia is dus eigenlijk een orgaan op zichzelf! Lang werd er gedacht dat fascia niets anders was dan een soort ‘sok’ rond (bijvoorbeeld) een spier zonder enige functie. Door de jaren heen wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar fascia en ontdekt men de belangrijke rol ervan.

 

Je houdt een half- jaar toegang tot de e-cursus en opnames van de webinars na afloop van het weekend (tot aan het volgende community weekend).

Programma

Vrijdag 13 mei:

Zefanja Vermeulen – Wat is Fascia nou precies? (18:00 uur)

Karin Leibbrandt – Afwijkingen fascia en hypermobiliteit (20:00)

 

Zaterdag 14 mei

Tuulia Luomala – Fascia lijnen (11:00 uur)

Emma Blijdestein – Problemen met Fascia, en wat kun jij daar zelf mee? (14:00 uur)

 

Zondag 15 mei

Jose Pouwer – Uitkomsten onderzoek in Brazilië (11:00 uur)

Thirza Hendriks – Toegepaste training bij Fascia problemen (14:00 uur)

Afsluitende pubquiz (16:00 uur)

Informatie

  • Hét weekend over fascia
  • 6 online lezingen
  • inclusief e-cursus
  • Leren van verschillende experts
  • 13, 14 & 15 mei 2022
  • Locatie: Online

Wil jij het community weekend over Fascia niet missen? Geef je dan snel op!

Community weekend ‘Fascia, de verbindende factor’. Je schrijft je nu in voor maar €79,95. Dit is inclusief een e-cursus en een half jaar toegang tot alle replays van de webinars.

fascia paard

Sprekers

DWF_FD_ES_T9A4792

Zefanja Vermeulen

Zefanja is de oprichtster van Equinestudies, een kennisinstituut waarin het thema ‘het paard van binnenuit’ centraal staat. Door de vele dissecties en ontwikkeling van skeletpreparaten heeft ze unieke kennis en beeldmateriaal van het paardenlichaam verzameld.

????????????????????????????????????

Karin Leibbrandt

Karin is dierenarts, docent  en revalidatietrainer. Bij het stellen van de diagnose en het opstellen van het revalidatieplan, kijkt Karin altijd met een holistische visie naar het paard. Daarbij spelen de natuurlijke bouw en fysiologie een belangrijke rol

277844970_719537126151365_3222884026846689754_n

Tuulia Luomala

Tuulia is afgestudeerd als dierfysiotherapeut. Ze weet veel van fascia behandeltherapieën, zoals fascia release, fascia manipulatie en osteopathie technieken. Ze is de schrijfster van het boek ‘A practical guide to Fascial Manipulation’. Deze lezing is in het Engels.

community weekend the horse inside out

Emma Blijdenstein

Emma is paraveterinair, dierfysiotherapeut en volgde meerdere opleidingen en cursussen over de sportfysiologie van het paard. In haar behandelingen kijkt ze wat elk paard en specifieke klacht nodig heeft. Hierbij zet ze ook Fasciale technieken (manipulatie & release) in.

community weekend the horse inside out

Jose Pouwer

Jose is gediplomeerd osteopaat en fasciatherapeut. Haar specialisme is het losmaken van vastzittend bindweefsel (fascia). Met name de Fascia Thoracolumbalis. Denk hierbij aan de flexie/extensie beweging van de rug.

community weekend the horse inside out

Thirza Hendriks

Thirza Hendriks is de oprichter van Functional Horse Training, een internationaal georiënteerd bedrijf met als missie het optimaliseren of herstellen van de bewegingsfunctionaliteit van het paard. Momenteel volgt ze de Master Equine & Veterinary Science.

Fascia, de verbindende factor - Schrijf je nu in!

Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in het interessante thema ‘Fascia’? Geef je dan nu op!

 

Wil jij voordelig uit zijn én nog veel meer leren over het paardenlichaam? Schaf dan voor 7 mei The Horse Inside Out deel 1, 2 & 3 aan met korting en krijg gratis toegang tot de community weekend ‘ Fascia, de verbindende factor’ én 12 webinars. Je betaalt dan slechts €249 in plaats van €359,90.

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!