Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Community Weekend 2024

BREATHE IN

BREATHE OUT

Everything about the lungs explained
MELD JE NU AAN

Drie dagen lang je verdiepen in de longen & ademhaling met 7 verschillende experts op dit vlak

Alles over de longen & ademhaling

Het thema van het community weekend van dit jaar is zo belangrijk!

 

Het hele ademhalingsstelsel is gebouwd om de lucht die binnenkomt te verplaatsen en te zuiveren. Als er een onderdeel van dit stelsel niet goed functioneert kan dit grote gevolgen hebben voor de prestatie en conditie van het paard. Daardoor kan het paard last krijgen van veel voorkomende luchtwegproblemen, maar ook problemen die minder goed zichtbaar zijn kunnen zich voordoen.

 

Het topic ademhaling is nog redelijk onderbelicht en dus zo belangrijk om een beter beeld te krijgen hoe de longen van je paard functioneren, welke aandoeningen de functie kunnen aantasten en hoe je hier in je training en management rekening mee kan houden.

 

Omdat je op dit stuk het paard beter begrijpt, gaat dit je helpen bij alles wat je met ze doet. Kortom, dit wil je niet missen!😁

Logo THIO
Informatie
  • Hét weekend over de ademhaling
  • 7 online lezingen
  • inclusief e-cursus
  • Leren van verschillende experts
  • 1, 2 & 3 maart 2024
  • Locatie: Online
  • Taal: Engels (NL ondertiteling in zoom mogelijk)
  • Half jaar toegang tot de replays

Je paard in conditie... Harder trainen of toch niet?

Misschien herken je het wel? Je paard lijkt een slechte conditie te hebben. Dus je schroeft je training wat op om hem langzaam een beter uithoudingsvermogen te geven. Je gaat hem fanatieker trainen en hoopt over tijd zo beter te kunnen presteren samen.

 

Maar heb je er wel eens over nagedacht dat een ‘verminderde’ conditie ook kan komen door andere dingen dan alleen de mate van je training? Het kan ook zo zijn dat je paard een afwijkende longwerking heeft zonder dat je het weet.

 

Sommige paarden waar ik een dissectie op heb uitgevoerd hadden ernstige longschades zonder dat de eigenaren dit wisten. Hoe belangrijk is het om de beelden en verhalen van het paard tijdens zijn leven te gaan verbinden met wat we vinden tijdens de dissecties.

Je kan alle zeven webinars bijwonen voor het bedrag van €99,95.

Mis het niet!

De essentie van de longen

De ademhaling staat in verbinding met alle stelsels uit het paardenlichaam. Zonder een gezonde, regelmatige ademhaling is het paard niet in staat om optimaal te presteren.

 

Je krijgt een beter beeld van de fysiologie; hoe ontstaan longen? hoe werkt een ademteug? hoe groot zijn de longen opgeblazen? enzovoort. Maar ook in de aandoeningen, oftewel met de verzamelnaam voor longproblemen ook wel ‘astma’ genoemd. Hoe kun je zien of je paard astma heeft, hoe hou je er rekening mee en hoe kun je het voorkomen?

 

Zoals elk community weekend bekijken we dit thema vanuit verschillende invalshoeken en zullen experts uit dat vlak aansluiten om hun kennis met jullie te delen.

Voor wie is dit Community Weekend geschikt?

→ Elke paardenliefhebber die beter wil begrijpen wat het effect is van ademhaling & de conditie van je paard

 

→ Trainers, bodyworkers, instructeurs of andere paardenprofessionals die het ademhalingssysteem van binnenuit willen bekijken

 

→ Eigenaren van paarden met een longaandoening

 

→ Paardenliefhebbers die de longen van hun paard zo gezond mogelijk willen houden door kennis over effecten management

 

→ Ruiters die hun training effectiever willen inzetten door middel van kennis over ademhaling & conditietraining

Programma

🎓 Zefanja Vermeulen – De longen van binnenuit bekeken 

🎓 Thirza Hendriks – Astma, de verzamelnaam voor verschillende longaandoeningen

🎓 Emma Loftus – De long; van embryo naar volwassen paard

🎓 Drs. Marco de Bruijn – Training & conditie – een goed functionerende long als basis voor een goede training

🎓 Cindy Oerlemans – Zouttherapie voor paarden die problemen hebben met de ademhaling

 

Binnenkort maken we de rest van het programma bekend! Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven.

Sprekers

DWF_FD_ES_T9A5817

Zefanja Vermeulen

Zefanja is de oprichtster van Equinestudies, een kennisinstituut waarin het thema ‘het paard van binnenuit’ centraal staat. Door de vele dissecties en ontwikkeling van skeletpreparaten heeft ze unieke kennis en beeldmateriaal van het paardenlichaam verzameld. Ze staat bij een groot publiek bekend als ‘The Dutch Bone Lady’. Zefanja is er alle dagen bij en zal kennis delen gebaseerd op haar jarenlange ervaring met het uitvoeren van dissecties.

277465084_1380247825722375_2539958653114343965_n

Thirza Hendriks

Thirza Hendriks is de oprichter van Functional Horse Training, een internationaal georiënteerd bedrijf met als missie het optimaliseren of herstellen van de bewegingsfunctionaliteit van het paard. Momenteel volgt ze de Master Equine & Veterinary Science.

Amber-Batson

Emma Loftus

Emma is een geregistreerde en gekwalificeerde craniosacraal therapeut, gevestigd in Australië. Rond 2010 begon Emma te zoeken naar een manier om de spanning te verminderen die ze bij de renpaarden zag. Zo kwam ze in aanraking met craniosacraaltherapie. Nu heeft ze een drukke mobiele paarden- en mensenpraktijk. Emma studeert momenteel verder in de iriscopie en Horse Human Trauma Recovery.

Pkw-2504-laag-1024x683

Drs. Marco de Bruijn

Marco de Bruijn is in 1997 afgestudeerd als dierenartsen aan de Universiteit van Gent, België. Zijn diergeneeskundige interesse gaat vooral uit naar luchtwegen, het hart en buikproblemen. Tevens is hij erkend gebitsverzorger en voert hij veel kiesextracties en sinusoperaties uit. Momenteel is hij werkzaam bij de Paardenkliniek Wolvega.

5d9d34be-c031-495f-b881-c92351d5628c_thumb1440

Cindy Oerlemans

Cindy is de oprichter van het bedrijf “Salineras”. Ze biedt zouttherapie aan voor paarden die problemen hebben met de ademhaling, allergieën of huidirritaties. Halotherapie is afkomstig van het Griekse woord voor zout ‘Halo’ en maakt gebruik van de natuurlijke eigenschappen van zout om de luchtwegen en huid van het paard te reinigen.

De rest van de sprekers worden binnenkort bekend gemaakt!

Community weekend

'Breathe in, breathe out'

✅ 7 webinars van verschillende experts

 

✅ Een half jaar toegang tot alle replays na afloop

 

✅ Alles handig gebundeld in een online platform

 

✅ Mogelijkheid tot vragen stellen aan wereldwijde experts

 

✅ Een online community met gelijkgestemden

 

Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in het interessante thema ademhaling? Geef je dan nu op!

Ervaringen van vorig jaar

Heel erg bedankt Zefanja voor het organiseren! Ik vond het mega leerzaam en kijk uit naar het volgende community weekend! Ik ga komende weken lekker op m’n gemakje alles terug/nog een keer kijken ☺️

Marana Dam

Deelnemer 2023

WAUW! Ik dacht eerst bij sommige thema's.. soms hoef ik niet alles te weten, daar heb je weer andere mensen voor die daar induiken en die ik dan om advies kan vragen. Maar ik ben heel blij dat ik dit gezien heb, geweldig hoe ze het bracht en die 2 uur waren zo om. Heel veel geleerd en me verwonderd!

Jose Pouwer

Deelnemer 2023

We vonden het echt een heel erg interessante webinar - van begin tot einde! Zeker een aanrader, we willen de replay graag nog eens terug bekijken want er zat zoveel interessante informatie in dat we dat niet in één keer in ons brein hebben gekregen 😉

Tanja Molenberghs

Deelnemer 2023

Het was fantastisch! Nu echt afkicken en zien dat ik morgen niet om 10u klaarzit aan de Zoom uit gewoonte en wens naar meer 😀

Sas Jo

Deelnemer 2023

Een dikke dank je wel! Ik kon nog niet alles bekijken, maar ga dat komende dagen zeker doen! Vond hetgeen wat ik wel al gezien heb, al super interessant

Caroline Bruneel

Deelnemer 2023

Het was een fantastisch weekend Zefanja! Heel veel dank voor het organiseren en dat je al deze interessante sprekers met hun kennis bij elkaar hebt gekregen! Heel inspirerend weer.

Renske Tiekstra

Deelnemer 2023

Dank je wel voor de organisatie en de fantasche sprekers, heb veel geleerd en genoten ❤️

Lisette Laarman

Deelnemer 2023

Super dank je wel! Wat heb je er een moeite voor gedaan om dit zo op te zetten😅. Gezien het steady aantal deelnemers mag je super trots zijn!

Birgit Stins

Deelnemer 2023

Was weer een mooie presentatie en weer even een goede reminder dat de eerste levensjaren ook voor de hersenen zo belangrijk zijn voor de rest van het paard zijn leven

Hannah Otte

Deelnemer 2023

Meld je nu aan!

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!