Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Community weekend: 'The Young Horse Inside Out'

The Horse Inside Out organiseert op 24, 25 & 26 maart het Online Community Weekend ‘The Young Horse Inside Out’. Drie dagen lang ga je je onderdompelen in dit thema aan de hand van online webinars van verschillende experts.

Het thema van het community weekend van dit jaar is zo belangrijk! Hoewel er al veel bekend is over hoe we jonge paarden het beste op hun toekomst kunnen voorbereiden, blijven er ook nog veel thema’s onbelicht. En juist in de eerste fase van hun leven is het zo belangrijk dat we ons verdiepen in zowel fysieke als mentale ontwikkelingen van het jonge paard.

 

Aan het einde van het community weekend heb je kennis gekregen over wat er komt kijken bij het opgroeien van een jong paard. Omdat je op meerdere lagen het paard beter begrijpt, gaat dit je helpen bij alles wat je doet met de paarden. Kortom, dit wil je niet missen!😁

 

Je houdt een halfjaar toegang tot de e-cursus en opnames van de webinars na afloop van het weekend (tot aan het volgende community weekend). De lezingen zullen gegeven worden in het Engels, met Nederlandse ondersteuning via de chat. Bovendien ontvang je binnen twee dagen na afloop van het community weekend de teksten van de webinars vertaald in het Nederlands in je online omgeving.

Logo THIO
Informatie
  • Hét weekend over het jonge paard
  • 7 online lezingen
  • inclusief e-cursus
  • Leren van verschillende experts
  • 24, 25 & 26 maart 2023
  • Locatie: Online
  • Taal: Engels (na het weekend NL ondertitel beschikbaar)

Programma

Vrijdag 24 maart:

🎓 Tamara Dorresteijn – The young horse’s brain explained 🇬🇧 (19:00 uur)

Samen met Tamara duik je dieper in op de hersenen van het paard. Je gaat kijken naar vragen zoals: welke verbindingen in de hersenen kan een jong paard wel of niet leggen? Of hoe belangrijk is beweging voor de gezonde ontwikkeling van de hersenen? Het is van belang je te verdiepen in de hersenen om je training van het jonge paard nog effectiever vorm te geven en te begrijpen hoe de ontwikkeling van de hersenen van een paard anders is dan van een mens.

 

Zaterdag 25 maart:

🎓 Raquel Butler – The rehabilitation of a young horse 🇬🇧 (10:00 uur)

Je hoopt er niet mee te maken te krijgen, maar wat als een jong paard geblesseerd raakt? In dit webinar zoomen we in op revalidatie na een blessure. Hoe revalideer je een jong paard die in de problemen is gekomen rekening houdend met aspecten zoals groei, groeipijnen en mentale ontwikkeling?

 

🎓 Carolien Munsters – Workload and fitness of young horses 🇬🇧 (14:00 uur)

Dr. Carolien Munsters is wetenschapper en past haar onderzoeken toe in de praktijk in haar bedrijf Equine Integration. Daarnaast is ze nog betrokken als onderzoeker aan de faculteit Diergeneeskunde, en is ze de embedded scientist (NOC*NSF) voor de paardensport in Nederland. Vanuit deze functies voert zij onderzoek uit naar de belasting en belastbaarheid van (jonge) paarden. In dit webinar gaat Carolien je meer vertellen over de verschillende onderzoeken en de kennis die zij en andere wetenschappers hebben opgedaan over het belasten van jonge paarden. Waar moet je allemaal rekening mee houden als je de training van een jong paard start?

 

🎓 Christina Fritz – What is the influence of nutrition on a young horse? 🇬🇧 (19:00 uur)

Je kunt je voorstellen dat als een paard in de groei zit, dat het belangrijk is dat hij de bouwstoffen krijgt om optimaal te groeien. Hoe hou je het voedingssysteem van het jonge paard in balans om zijn bouw te kunnen optimaliseren? Ook duiken we dieper in op het effect van paarden die op jonge leeftijd al veel fysiek doen, denk bijvoorbeeld aan renpaarden. Bouwstoffen worden in dat geval soms gebruikt voor iets anders dan de groei, wat is het effect hiervan?

Zondag 26 maart

🎓 Sharon May-Davis – Growth spurts, what do you need to know? 🇬🇧 (10:00 uur)

Op het gebied van lichaamsontwikkeling duiken we in op het interessante thema ‘groeien’. Als een jong paard groeit, gaat dat nooit gelijkmatig maar meer in groeispurts. Wat betekent dit voor de spieren en aanhechtingen aan de botten?

 

🎓 Nina Lundgren – Teeth in motion 🇬🇧 (14:00 uur)

Het gebit van het jonge paard is nog continu in beweging. Hoe hou je hier goed rekening mee in de trainingsmaterialen die je kiest? In dit webinar krijg je meer bewustwording van de effecten van harnachement op het jonge paard. Je duikt dieper in op het wisselen van tanden, zenuwpijn en een gebit wat nog volop in ontwikkeling is.

 

🎓 Bent Branderup – Training of a young horse 🇬🇧 (19:00 uur)

In het webinar van Bent duik je in op de training van een jong paard. Waar let je op als je start met hun opleiding en met welke dingen moet je rekening houden? Hoe kun je de training zo inzetten dat het voor het jonge paard makkelijker is het fysiek en mentaal te kunnen uitvoeren. Je gaat leren van Bent’s zijn jarenlange praktijkervaring en kennis uit verschillende Europese landen, een unieke kans!

Community weekend 'The Young Horse Inside Out'

✅ 7 webinars van verschillende experts
✅ Een half jaar toegang tot alle replays na afloop
✅ Alles handig gebundeld in een online platform
✅ Mogelijkheid tot vragen stellen aan wereldwijde experts
✅ Een online community met gelijkgestemden

Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in het interessante thema ‘Het jonge paard’? Geef je dan nu op!

Sprekers

Schermafbeelding 2023-01-31 om 12.15.29

Sharon May-Davis

Sharon May-Davis is een legende op het gebied van anatomie, biomechanica en dissecties. Ze is wereldwijd één van meest invloedrijke wetenschappers op het gebied van biomechanica en het muscolo-skelet van paarden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raquel Butler

Raquel Butler heeft  jarenlang als dierenarts in praktijk in Australië en buitenland gewerkt, voordat ze haar eigen mobiele praktijk begon. Ook behandelt ze paarden met chiropractie en osteopathische technieken en is actief in de revalidatie van paarden.

94882368_2856832164406277_6847957571127476224_n

Christina Fritz

Christina Fritz heeft biologie gestudeerd aan de FU Berlin in Duitsland en is afgestudeerd met een doctoraat in dierfysiologie. Ze heeft ervaring op het gebied van osteopathie, stofwisselingstherapie en energetisch werk aan het paard.

Tamara-Dorresteijn-2-2

Tamara Dorresteijn

Tamara Dorresteijn richt zich op omgevingsmanagement, Hersenwerk en gedrag.  Ze is gedragstrainer en vanaf 2016 opgeleid bij Equinestudies op het gebied van anatomie en biomechanica, met een specificatie in neurologische processen.

Schermafbeelding 2023-01-31 om 14.35.10

Nina Lundgren

Nina Lundgren uit Zweden is dierenarts en gebitsverzorger voor paarden. Sinds 2009 heeft ze haar eigen bedrijf in gebitsverzorging en bitfitting en helpt ze paard en eigenaar met behandelingen en om meer kennis over dit onderwerp op te doen.

image

Bent Branderup

Bent Branderup is de grootmeester in de Academische Rijkunst. Hij is auteur van twee boeken over dit thema en geeft regelmatig clinics en trainingen over de hele wereld. Hij leerde van verschillende grootmeesters en combineert deze kennis met de laatste wetenschap en al zijn praktijkervaring.

Carolien-Munsters-233x300

Carolien Munsters

Dr. Carolien Munsters behaalde in 2006 haar master (medische) Biologie en promoveerde in 2013 in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Ze is inmiddels ruim tien betrokken als adviseur van diverse Olympische teams en droeg in die rol bij aan de Olympische spelen van Londen, Rio de Janerio, Tokyo en is nu in voorbereiding met verschillende teams voor de Spelen in Parijs. Naast de topsport, helpt en begeleidt ze ook andere ruiters, amateurs en organisaties bij de fysieke training van hun paard door middel van fittesten en specifieke trainingsprogramma’s. Verder is zij founding member van de Sporthorse Welfare Foundation waarbij ze momenteel de rol van secretary general vervuld.

Ervaringen van vorig jaar

Wauw, wat een kennis heb ik weer meegenomen uit de afgelopen drie dagen, mijn hoofd tolt er nog van. Bedankt Zefanja dat je dit weer mogelijk hebt gemaakt. Ik ga het lekker laten bezinken!

Lydia Bolesun

Deelnemer 2022

Enorm genoten van het weekend over Fascia. Interessant om diep in te gaan op een onderwerp, belicht vanuit verschillende hoeken. Elke expert bracht weer zijn eigen stukje kennis mee.

Suzan de Weij

Deelnemer 2022

Net alle webinars kunnen terugkijken. Fijn dat je daar zo lang de tijd voor had! Ik wilde alleen even zeggen dat het stuk voor stuk interessante lezingen waren. Ik ga de kennis zeker inzetten in mijn werk!

Maaike de Leur

Deelnemer 2022

Meld je nu aan!

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!