Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Mastery Horse Gait Analysis

DWF_FD_ES_T9A5356

In de Mastery Horse Gait Analysis staat de beweging van het hele paard centraal. Je gaat een verdiepingsslag maken op de anatomie en biomechanica zodat je na afronding in staat bent om een goede beoordeling te maken van het fysiek en motoriek van een specifiek paard. Tijdens de opleiding leer je de theorie over het paardenlichaam en zijn bewegingsapparaat goed te koppelen aan het paard in de praktijk. Je gaat diverse praktische vaardigheden opdoen die je kan gebruiken tijdens het doen van assessments van paarden.

Wat ga je leren?

Na het afronden van de hele mastery Horse Gait Analysis ben je in staat een paard op de juiste wijze te palperen, om afwijkingen in de anatomie, biomechanica en motoriek van een paard te kunnen herkennen en om een beoordeling te maken van het fysiek van het paard. Je kan als assessor een analyse maken over de belastbaarheid, rekbaarheid en de toekomstige prestatie van het paard. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die meer over het lichaam en de beweging van het paard wil weten om ze te kunnen ondersteunen, te weten of ze goed in hun vel zitten en ze fijn te kunnen laten presteren. Bovendien geeft deze opleiding specialisten zoals bodyworkers of trainers handzame tools om een inschatting te kunnen maken of een paard trainbaar is binnen zijn/haar scope of niet.

Praktische informatie

De nieuwste groep van de mastery start in oktober 2024 en de lesdagen vinden plaats bij Equinestudies in Asch. De drie fases duren in totaal ongeveer 1,5 jaar.

 

NIEUW: 
Vanaf nu is het ook mogelijk om de opleiding in fases te volgen. Dat betekent dat je je separaat kunt aanmelden voor de verschillende fases. Dit biedt je de mogelijkheid om de opleiding meer gefaseerd te volgen, of bijvoorbeeld alleen het eerste deel te doen.

 

Het is vereist om het online leerprogramma ‘The Horse Inside Out’  te volgen, zodat je een goede basiskennis hebt bij aanvang van de verschillende lesdagen.

Informatie

Start eerstvolgende groep: oktober ’24

✅ Data oktobergroep 2024

✅ Leren van verschillende experts

✅ Locatie: Asch

✅ Termijnbetaling mogelijk

✅ NIEUW: Inschrijven per deelfase

✅ Klik hier voor het prijsoverzicht

MEER INFORMATIE?

Meer weten of je aanmelden? Klik op onderstaande button.

DIRECT INSCHRIJVEN?

Klik hieronder om naar het inschrijfformulier te gaan

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Ervaringen van onze studenten

Slide Wat ben ik blij dat ik deze opleiding ben gaan volgen! Het kunnen leren van de Bosnian Mountain Horses is écht uniek en een enorme meerwaarde die ik geen enkele andere opleiding ben tegengekomen. Deze opleiding zou iedereen die met paarden werkt, moeten doen. De kennis die je hier leert, kom je echt in geen enkele andere opleiding tegen, maar is een enorme aanvulling op je kennis en kwaliteit als paardenprofessional. - Jolien Dalenberg Slide "Mijn hoofd knalt na elk weekend uit elkaar van de informatie. Het enthousiasme en de drive van Zefanja en haar team is aanstekelijk. Naast de enorme hoeveelheid kennis en kunde die Zefanja en haar team met ons delen is ook de veiligheid in de groep studenten heel mooi om te ervaren. Deze opleiding is voor mij echt een verrijking en past helemaal in het plaatje van de rol die ik voor mezelf in de paardenwereld heb bedacht." - Monique Panhuijsen Slide In de mastery leerde ik vanuit de anatomie en fysiologie kijken naar bewegingen die normaal zijn bij wilde paarden. Van daaruit kun je gaan kijken naar de verschillen en overeenkomsten in beweging van het gedomesticeerde paard. - Lidy Schilder Slide "De uitgebreide kennis van Zefanja in combinatie met de geprepareerde skeletten en dissectie foto's zorgen ervoor dat de anatomie van het paard voor mij tot leven komt. De opleiding Mastery Horse Gait Analysis zorgt ervoor dat ik met een andere blik naar paarden kijk. Ik heb een hele ander visie gekregen over wat een fysiek en mentaal gezond paard is." - Elza Luinstra Slide "Wat ik zo enorm fijn vind aan deze opleiding is dat er zo ongelofelijk veel prachtig beeldmateriaal is van het paard 'inside out'! En met de geweldige verhalen van Zefanja gaat het werkelijk leven en kun je het voor je zien als je naar een paard kijkt. Dit maakt dat je het allemaal beter kan interpreteren en leren goed te zien en te voelen." - Jose Pouwer

In drie fases aan de slag in de praktijk

De mastery start weer in oktober 2023 en de lesdagen vinden plaats bij Equinestudies in Asch. De drie fases duren in totaal ongeveer 1,5 jaar. Wil je meer  informatie over de lesdata, prijs en inhoud van de opleiding, klik dan op onderstaande button.

DWF_FD_ES_T9A5677

De mastery Horse Gait Analysis gaat oktober 2024 wederom van start. Wil je meer weten over de inhoud? Klik hier voor meer informatie.

IG5BDSig

Na elk deel van de opleiding kan je supportpakket volgen van externe experts. Klik hier voor meer informatie.

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!