Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Het paard in beweging

DWF_FD_ES_T9A5677

Beweging speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van een paard. In het tweede deel ga je de kennis uit het eerste deel inzetten om goed te leren kijken en beoordelen. Wat maakt een paard ‘goed gebouwd’ en welke invloed hebben bepaalde afwijkingen in de bouw? Door paarden in beweging te bekijken, ga je leren welke afwijkingen in beweging er zijn en hoe je ze kunt herkennen. Aan bod komen onderwerpen als kreupelheidsonderzoek, afwijkingen waardoor kreupelheid kan ontstaan en het herstellend vermogen van het paard. Zefanja neemt je mee in de verhalen van paarden die zij op tafel heeft mogen bekijken. Je leest de achtergrondverhalen van de paarden en krijgt een kijkje in hun lichaam door middel van beelden uit dissecties.

Wat ga je leren?

Om afwijkingen in het paardenlichaam te kunnen herkennen, is het belangrijk om veel paarden in zowel stilstand als in beweging te observeren. Zo leer je wat ‘normaal’ is en welke zaken eventueel afwijken. Je maakt een start met het beoordelen van de bouw en functie van het paardenlichaam. Ook de verschillende gangen, het bepalen van de algemene indruk en het doen van onderzoek komen hierbij aan bod.

In het eerste deel heb je de verschillende systemen bekeken die actief zijn in het paardenlijf. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan aandoeningen die zich kunnen voordoen aan het skelet, de spieren en de pezen van het paard. Ook afwijkingen aan de groeischijven en bindweefsel en het herstellend vermogen van deze elementen komen aan bod.

De theoretische kennis uit dit deel wordt praktisch gemaakt door middel van een aantal echte casussen. Aan de hand van beeldmateriaal van paarden die Zefanja in dissecties heeft bekeken, krijg je een beter beeld van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Een unieke kans om te bekijken hoe blessures in het paardenlichaam er nu écht uitzien!

Resultaat

Aan het einde van dit tweede deel ben je in staat om de beweging van een paard te observeren en eventuele afwijkingen hierin te ontdekken. Je weet op welke punten je kunt letten wanneer je de bouw en functie van een paard bekijkt en wat maakt dat een paard correct of afwijkend gebouwd is. Je hebt kennis van een aantal aandoeningen die je kunt tegenkomen in het bewegingsapparaat en weet hoe dit eruit ziet in het paardenlichaam.

Informatie

  • Vele uren leesplezier
  • Exclusief beeldmateriaal
  • Verdiepende artikelen
  • Gave foto’s van dissecties
  • Interactieve kennisquizzen
  • Een certificaat na afronding
  • En nog veel meer…

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Koop nu The Horse Inside Out deel 2 & 3

Wil jij letterlijk een kijkje gaan nemen in het paardenlichaam? Meld je dan nu aan en begin vandaag nog met leren!

 

Koop deel 2 & 3 tijdelijk voor maar €159,95

Deel 2

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Door te kijken hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen herkennen.

LEES MEER
1613644127_Hartslag

Deel 3

In deel 3 komen de afwijkingen aan de systemen een bod. Je leest meer over de invloed van deze afwijkingen op de rest van het lichaam.

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!