Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

DEEL DRIE 'HET PAARD IN DE PRAKTIJK' IS BESCHIKBAAR!

Opgelucht en blij tegelijk! Maandenlang kneiterhard gewerkt met een heel team. Dagenlang filmen en schrijven, overleggen en aanpassen. Maar eindelijk is het zover: het derde deel van The Horse Inside Out is beschikbaar! Deel 3 staat boordevol kennis over afwijkingen in de interne systemen, gevolgen van de evolutie en invloed van het harnachement. Ook duiken we bij drie paarden weer in op hun leven, het assessment en de dissectie.

 

In deel 3 ga je dieper in op aandoeningen in de interne systemen, zoals het spijsverteringskanaal en vatenstelsel. Ook kijk je naar de gevolgen van de evolutie en domesticatie voor het paard van tegenwoordig. Je leert meer over de invloed van het harnachement op het paardenlichaam en de verbindingen tussen de stelsels. We sluiten de reis van The Horse Inside Out af met een persoonlijke boodschap van Zefanja Vermeulen.

 

In dit hoofdstuk komen de verbindingen in het lichaam weer naar boven. Je leert welke aandoeningen kunnen voorkomen in de verschillende stelsels van het paard. Ook leer je welke invloed deze kunnen hebben op de rest van het lichaam. Je leert bovendien meer over het herstellend vermogen en je ziet hoe een aantal verschillende aandoeningen eruit zien.

Een aandoening heeft in de meeste gevallen niet alleen invloed op dat deel van het lichaam waar die zich bevindt, maar kunnen het hele lichaam beïnvloeden. Een mooi voorbeeld hiervan is COPD dat niet alleen van invloed is op het ademhalingsstelsel, maar ook doorwerkt op het uithoudingsvermogen van het paard. We gaan jullie deze verbindingen laten zien aan de hand van een aantal casussen uit de praktijk.

Bij de paarden van nu zie je af en toe nog afwijkingen terug die vanuit de evolutie zijn ontstaan of die veroorzaakt zijn door de domesticatie. Denk maar eens aan een extra teen of de gevolgen van inteelt. Hier gaan we dieper op in. Ook komt in dit onderdeel de invloed van het harnachement aan bod. We sluiten de reis van The Horse Inside Out af met een persoonlijke boodschap van Zefanja Vermeulen.

 

Wil je meer weten over deel 3 klik hier https://equinestudies.e-quine.com/the-horse-inside-out-deel-3/