Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Horse stories - Momo & zijn voeten

Momo was een enorm lieve hengst. Momo was een Engelse volbloed en werd gebruikt als dekhengst voor de drafsport. Hij heeft in verschillende landen geraced, maar viel weinig in de prijzen. Ook zijn nakomelingen hebben het niet echt goed gedaan in de sport.  

  

MOMO 

Toen Momo bij ons kwam was hij zwaar verwaarloosd. Zijn hoeven en vacht zagen er slecht uit en hij liep kreupel. Zijn eigenaar was niet aanwezig tijdens de dissectie en we weten dus niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.  

  

VERWAARLOOSDE VOETEN 

Zijn zwaar verwaarloosde voeten waren het grootste aandachtspunt tijdens de dissectie. We kwamen erachter dat hij een flink abces in zijn voet had, beter bekend als een hoefzweer. Ik was erg benieuwd naar de schade die dit enorme abces had aangericht en besloot de voet te prepareren.  

  

Toen kwam ik erachter dat de voet gebroken was! Hoe dit is gebeurd zullen we niet achter komen. Wat we wel weten is dat het een goede beslissing is geweest om Momo te laten gaan. Door de dissectie heeft hij zijn geheimen met ons kunnen delen. 

  

Hopelijk heeft deze casus je geïnspireerd en je nieuwe inzichten gegeven zodat het verhaal van Momo niet zal worden vergeten. Hoe meer paarden we kunnen bekijken en vergelijken, hoe meer we leren! Wil jij toegang tot het meer verhalen zoals dat van Momo? Deze kun je vinden in de online cursus van Equinestudies ‘The Horse Inside Out’.