Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Coming soon: volledige praktijkopleiding bij Equinestudies

De release van de online cursus is niet het enige gave nieuws dat we hebben, want… vanaf dit jaar is het mogelijk om een volledige opleiding te volgen bij Equinestudies! Naast de losse trainingsdagen start Zefanja Vermeulen met het aanbieden de Mastery Horse Gait Analysis. Een fantastische aanvulling op de kennis die je al hebt.

 

Horse Gait Analysis

In de Mastery Horse Gait Analysis staat de beweging van het hele paard centraal. Je gaat een verdiepingsslag maken op de anatomie en biomechanica zodat je na afronding in staat bent om een goede beoordeling te maken van het fysiek en motoriek van een specifiek paard. Tijdens de opleiding leer je de theorie over het paardenlichaam en zijn bewegingsapparaat goed te koppelen aan het paard in de praktijk. Je gaat diverse praktische vaardigheden opdoen die je kan gebruiken tijdens het doen van assessments van paarden.

 

Support paketten

De support pakketten van de Mastery Horse Gait Analysis zijn gemaakt voor het ondersteunen en behouden van een gezond paard. Je leert ondersteunende technieken die je kunnen helpen een paard verder fysiek te begeleiden. Je kunt hierbij denken aan het aanleggen van body wraps, het uitoefenen van stretchings en het toepassen van passieve physio. Bovendien wordt je kennis uitgebreid met onderwerpen als hersenwerk, medical taping en fascia release. De lessen worden gegeven door experts op het vakgebied zoals een dierfysiotherapeut, osteopaat en een fascia therapeut.

 

Een fantastische manier om je eigen kennis en vaardigheden uit te breiden, te toetsen en jezelf nog verder te verdiepen in het paardenlichaam! Meer informatie over data en prijzen volgt! Heb je interesse en wil je graag op de hoogte blijven, laat het ons dan even weten per mail.