Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Online cursus

Body Basics

Observe to discover

MELD JE NU AAN
deborah-s-CAZDaQ8GD1Q-unsplash

Leer anders kijken naar je paard!

Wanneer je bij je paard aankomt, is vaak het eerste wat we doen even naar het paard kijken. Dit doen we allemaal onbewust. We scannen het paard op wondjes of andere afwijkingen, maar we staan vaak niet bewust stil bij de veel kleinere signalen die het lichaam ons geeft. Heb je bijvoorbeeld wel eens gelet op de manier waarop hij zijn voeten neerzet als hij op rust staat? Hoe hij zijn nek beweegt om hooi uit het hooinet te halen? Of hoe hij zijn gewicht verdeeld over al zijn benen op het moment dat hij van de waterbak naar bijvoorbeeld de voerplek loopt?

 

In deze cursus ga je leren om paarden te observeren in hun eigen omgeving. Door goed te leren observeren ga je patronen herkennen. Zo ga je bijvoorbeeld zien wat de voorkeurshouding of voorkeurspositie is van het paard. Deze patronen geven je informatie over de sterke en zwakke punten van het lichaam. Als je die kennis hebt, kan je het ook effectief  inzetten in je management of training. Wanneer je het paard voor een langere tijd observeert zul je veranderingen in het lichaam gaan zien. Zo kun je bijvoorbeeld een positief effect van de training zien of vroegtijdig blessures herkennen.

DIRECT BESCHIKBAAR

Direct beschikbaar na aankoop! Bovendien hou je levenslang toegang tot de cursus.

 

Je hebt nu de cursus al voor €89.95.

 

Wacht dus niet te lang en bestel nu!

Waar kan je nou eigenlijk allemaal op letten?

stefanie-poepken-KNIHe1uUym4-unsplash

Staan en rusten

Paarden sparen hun energie voor als het echt nodig is. Gedurende de dag zie je dan ook veel staan en soms ook liggen. De manier waarop ze dit doen kan je wat vertellen over hun gezondheid en is het observeren waard!

immo-wegmann-HT07wMriR1U-unsplash

Eten en drinken

Een paard in de natuur is een groot deel van de dag op zoek naar voedsel of bezig met eten. Doordat hij de hele dag kleine porties eet, zijn de darmen van het paard altijd voor een gedeelte gevuld. Dit is belangrijk voor hem om gezond te blijven.

annika-treial-e4WUwbcur7Y-unsplash

Vrije beweging

Een paard heeft beweging letterlijk nodig om gezond en fit te blijven. Beweging kan worden onderverdeeld in vrije beweging en training. Voor je observatie gaan we kijken naar vrije beweging waarbij het paard zelf zijn lichaam beweegt.

peter-kisteman-2Th8i0SbyFM-unsplash

Overige gedragingen

En wat blijft er dan nog over? Ja eigenlijk de rest. Denk aan groomen, mesten, urineren, schuren en nog zoveel meer. Allemaal gedrag waarbij een paard zijn lichaam moet gebruiken. Hoe een paard dit doet, geeft je veel informatie.

Je krijgt life-time toegang tot de cursus! Leer dus wanneer het jou uitkomt. 

Observeren kan je leren

In het huidige aanbod aan cursussen is er vooral heel veel te vinden over hoe je je paard het beste observeert tijdens je training. Loopt hij helemaal regelmatig, buigt hij beide kanten makkelijk in, kan hij verzamelen?

 

 Maar heb je wel eens nagedacht over wat het paard de andere 23 uur van de dag doet? En hoeveel informatie je daar eigenlijk niet uit kan krijgen?

 

We kunnen zoveel informatie verkrijgen als we gaan kijken naar al het natuurlijk gedrag van het paard. Hoe eet, rust, rolt of mest een paard? Maar ook, hoe beweegt een paard zich van a naar b zonder dat jij hem begeleidt? Bewust observeren van je paard in vrijheid zodat je echt kan achterhalen hoe het paard zijn lichaam het liefst inzet of gebruikt.

ben-chapman-idggPTrXLiM-unsplash

Wat kan je verwachten?

Zefanja Vermeulen heeft jarenlange ervaring met het doen van assessments. Alle video’s worden ingesproken door haarzelf. Hierdoor krijg je in de cursus dus echt de kans om direct van haar zelf te leren. Waar let ze op en wat valt haar op? Een unieke kans!

Om te weten wat ‘afwijkend’ is, moeten we eerst weten wat normaal is. Zefanja Vermeulen doet al jarenlang onderzoek met primitieve paarden. Dit zijn paarden die niet of deels gedomesticeerd zijn. Je kan heel veel informatie verkrijgen door de twee met elkaar te vergelijken.

In de cursus hebben we voor jullie beeldmateriaal verzameld van meer dan 50+ verschillende paarden. Elk van die paarden vertoont een variatie waarmee je echt visueel kan zien hoe je dit kan herkennen. De cursus is zo ingericht dat het je aanzet om zelf eerst te observeren zodat je direct je oog traint.

Door zijn voorkeurshouding te observeren ben ik erachter gekomen dat hij telkens zijn linker achterbeen ontlastte

“Mijn paard liep al lange tijd niet helemaal zuiver. Hij was niet kreupel maar liep al lange tijd een beetje alsof hij soms een klein slag in het wiel had. Door zijn voorkeurspositie/houding te observeren ben ik erachter gekomen dat hij  telkens zijn linker achterbeen ontlastte. Elke keer als hij in vrijheid zijn been op rust zette of in een bepaalde manier bij het hooinet ging staan, zag ik dat hij minder gewicht op linksachter had. Hierdoor kon ik gericht op zoek naar de oorzaak en in mijn management en training kijken hoe ik hem hier sterker in kon maken.

 

Het grappige is dat zelfs al loopt hij nu gelukkig weer helemaal zuiver ik merk dat ik hem toch nog altijd even observeer als ik aankom. Zo hoop ik volgende keer veranderingen vroegtijdig op te merken. – Kelly

Wat zeggen de deelnemers?

``Het is me duidelijk geworden hoeveel ik al die jaren heb gemist. Wanneer je weet wat je allemaal kan zien, is het onmogelijk om het daarna niet meer te zien. Onwijs blij dat ik deze kennis nu heb!``

Sylvia

``Wat een goed opgezette cursus! Zo leuk dat je eerst zelf aan het werk wordt gezet om de video's te bekijken en daarna pas Zefanja's blik erop krijgt. Hierdoor word je echt gedwongen je oog te trainen``

Merel

``Zo gek eigenlijk dat we zo veel kijken naar souplesse en balans tijdens het rijden, maar we dit nooit doen in de rest van de tijd. Voor mij maakt deze cursus het plaatje compleet.``

Vivienne

Wat kan je ermee?

En als je dan dingen hebt waargenomen bij je paard, wat kan je dan met deze informatie?

 

Het helpt je om fysieke en mentale problemen vroegtijdig te herkennen, de leefomgeving aan te passen op het lichaam van je paard, aandachtspunten herkennen die je kan toepassen in je training en nog zoveel meer…

MELD JE NU AAN

Zefanja aan het woord

“Door mijn onderzoek bij zowel de gedomesticeerde als de primitieve paarden kwam ik er steeds meer achter hoeveel variaties er te zien zijn in het lichaamsgebruik van paarden. Gedrag waar we vaak niet eens naar kijken omdat het zo ‘normaal’ is, kan je zoveel informatie geven. De manier waarop een paard eet, rolt of plast vereist allemaal een bepaald gebruik van het lichaam.

 

Ik heb zelf gezien hoeveel je hier van af kan lezen bij mijn eigen paard. Door een peesblessure veranderde de manier waarop ze rustte. Je kon duidelijk zien dat het in haar lijf meer moeite koste en ze zichzelf anders ging belasten. Door dit goed te observeren over tijd, kreeg ik stukjes informatie over het herstel en mijn focus in de training zodat ik haar kon helpen.

 

Ik hoop deze kennis aan zoveel mogelijk andere paardeneigenaren door te geven zodat we met elkaar meer gaan zien. Observeren om te ontdekken, dat is precies wat je in deze cursus gaat doen!”

DWF_FD_ES_T9A5685

BESTEL DE CURSUS NU!

Koop de cursus nu en begin vandaag al met observeren!

 

Voor €89.95 krijg je levenslang toegang. 

 

Wacht dus niet te lang en bestel de cursus nu!