Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Online dissectie van een paard

'Zenuwslopend' of niet?

Een kijkje in het paard!

Heb jij altijd al een kijkje willen nemen in het paardenlichaam? Dan is dit je kans! In deze driedaagse cursus kun je zien en ervaren hoe het er onder de huid van het paard uit ziet. Je leert beter begrijpen hoe het paardenlichaam is gebouwd en hoe het functioneert. Je ziet wat er gebeurt als er een onderdeel niet optimaal kan functioneren en welke gevolgen dit kan hebben voor de rest van het lichaam.

 

Tijdens een dissectie wordt een paard helemaal ontleed om erachter te komen wat het verhaal van dat paard is. Elk paard is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Hoeveel onderzoek je ook doet, soms krijg je nou eenmaal niet helder in beeld wat het paard precies mankeert. Door een dissectie wordt elk onderdeel van het paard onderzocht en vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Met deze informatie kunnen we aandoeningen beter leren begrijpen en de paarden met dezelfde klachten beter helpen.

 

Dit jaar met extra aandacht voor het zenuwstelsel van het paard en de effecten die dit kan hebben op zijn gedrag!

DWF_FD_ES_T9A5818

BESTEL NU

Bestel nu en betaal €349,95 voor drie dagen!

De dagen zijn van 9:30 tot ongeveer 17:00 uur. Je houdt een half jaar toegang tot alle replays dus kan het rustig in je eigen tijd terugkijken

Het bijwonen van een (online) dissectie is een unieke ervaring die je zoveel informatie over het paardenlichaam geeft

01 Small colon

In het teken van neurologie

Tijdens deze dissectie wordt er een paard onderzocht met een gediagnosticeerde genetische aandoening in de hals. Naast de fysieke klachten had dit paard ook veel bijkomende gedragsproblematiek.

 

Dit is een vaker voorkomend probleem bij neurologische aandoeningen en het vermoeden bestaat dat een aantal gedragsveranderingen een neurologische aansturing heeft.

 

Deze dissectie zal daarom in het teken staan van de relatie van neurologische aandoeningen met gedragsproblematiek. Tijdens de dissectie zullen verschillende experts aanwezig zijn op het vlak van neurologische aandoeningen en het gedrag. Weer een interessante casus dus!

Team van experts

Tijdens de dissectie van het gehele paard neemt het gespecialiseerde team dat is opgeleid door Sharon May-Davis jou mee in het onderzoek naar het leven van het paard, waarbij ze je op de hoogte brengen van de laatste studies.

 

Elk gegeven van het lichaam onthult meer over hoe zijn leven eruit heeft gezien, waardoor je je even waant in een echte CSI-serie.

MELD JE NU AAN

Dag 1 - 19 oktober

Op de eerste dag duiken we in op het spijsverteringskanaal systeem, het hoofd en eerste fase van de nek en schouder.

Dag 2 - 20 oktober

Op dag twee gaan we ons focussen op op de effecten van verschillende bitten op de beweging van het achterbeen, het voorbeen, de nek, de regio (waaronder de Thorasic Sling) en onderdelen van de achterhand.

Dag 3 - 21 oktober

De laatste dag staat in teken van de organen (zoals bijvoorbeeld het hart en de longen), de laatste delen van de nek, de rug en de gehele verdere achterhand.

05 Close up Ischiatic nerve

De relatie tussen het gedrag en het fysiek

Bij alle bovengenoemde dagen zal het zenuwstelsel en de effecten op het gedrag besproken worden. Gedrag en fysieke problemen bij paarden worden nog steeds vaak los van elkaar gezien. Al jaren zijn we bezig met het aantonen van een een relatie tussen die twee.

 

In deze dissectie zoomen we extra in op fysieke problemen vanuit neurologie. Dit is een vrij nieuw onderzoeksgebied. Best gek als je bedenkt dat de hele aansturing van het systeem begint in de aansturing vanuit de hersenen die impulsen geven aan de zenuwen en andersom.

 

Als we kijken naar zenuwen die niet goed functioneren, dan zijn de spieren vaak het eerste waar je schades gaat zien. Ook gedrag en (plotselinge) emotiewisselingen kunnen ontstaan vanuit de aansturing van de zenuwen. Dit is gedrag bij paarden wat wij als mensen soms moeilijk vinden te plaatsen. Het is juist daarom zo belangrijk hier met experts naar te kijken en nog meer over te weten te komen.

Wat zeggen de deelnemers van vorig jaar?

``Ik heb echt genoten van alles en kennis opgeslurpt. Het klopt inderdaad dat je er online met je neus bovenop zit! Ik ga de komende dagen nog wat missende stukjes in de replay kijken, maar verwacht dat de replays de komende maanden nog wel vaker afgespeeld zullen worden. Dankjewel voor jullie kennis, passie, humor, respect en liefde voor het vak ❤️``

Hanne Kuipers

``What an amazing professional dedicated team you have, that all showed there passion about specialized areas for the horse. Feel really privileged to have been able to watch. Was a joy to watch your interactions between yourselves as well as learning what Regalo had to show us.``

Lisa Jane

``What a marathon 🤩 those 3 days were simply mind-blowing! Massive thanks to the whole team for this huge amount of information and knowledge shared with us and for being so respectful to Regalo. I'll need many, many weeks to process 😅!``

Florence Laguarigue

Experts

Diverse experts zullen aansluiten bij de dissectie om vanuit hun vakgebied extra informatie te geven over wat we tijdens de dissectie gaan tegenkomen. Denk hierbij aan een dierenarts, gedragstrainer, neurologie expert en nog veel meer. Tijdens de dissectie kan je vragen stellen en echt de diepte in gaan samen met de experts.

DWF_FD_ES_T9A4792

Zefanja Vermeulen

Zefanja is de oprichtster van Equinestudies, een kennisinstituut waarin het thema ‘het paard van binnenuit’ centraal staat. Door de vele dissecties en ontwikkeling van skeletpreparaten heeft ze unieke kennis en beeldmateriaal van het paardenlichaam verzameld. Ze staat bij een groot publiek bekend als ‘The Dutch Bone Lady’. Zefanja is er alle dagen bij en zal kennis delen gebaseerd op haar jarenlange ervaring met het uitvoeren van dissecties.

8220a6_64c7f7dbf1ac4df5a862ed5bc149793dmv2.jpg

Dr. Steve Peters

Dr. Steve Peters is een neurowetenschapper gespecialiseerd in het functioneren van de paardenhersenen. Zijn passie is om meer kennis te krijgen en te verspreiden over het effect van neurologie op het gedrag van het paarden. Hij zet zich vol in voor een wetenschappelijke aanpak die uiteindelijk het welzijn van het paard verbetert. Hij heeft over de hele wereld presentaties over paardenhersenen gegeven en dissecties van paardenhersenen uitgevoerd.

community weekend the horse inside out

Thirza Hendriks

Thirza Hendriks is de oprichter van Functional Horse Training, een internationaal georiënteerd bedrijf met als missie het optimaliseren of herstellen van de bewegingsfunctionaliteit van het paard. Momenteel volgt ze de Master Equine & Veterinary Science. Thirza is alle drie de dagen aanwezig en deelt haar opgedane kennis van afgelopen dissecties en revalidatietraining met als specialiteit nekproblematiek.

imadia-1117 (2)

Annemarie van der Toorn

Annemarie van der Toorn is een begrip als het gaat om communicatie met, en het oplossen van uitdagend gedrag bij paarden. In 2013 begon Annemarie het kennisinstituut e-quine.com in Nederland met als missie om zoveel mogelijk kennis over het gedrag van paarden met elkaar te delen. Annemarie geeft bovendien demonstraties over de hele wereld en schreef verschillende boeken.

tamara Dorresteijn

Tamara Dorresteijn

Als biotechnicus is Tamara altijd al gefascineerd geweest over hoe ziektes ontstaan en de behandeling ervan, vooral in het centrale zenuwstelsel. Ze heeft de 3-jarig opleiding tot gedragstrainer afgerond bij 2Moons en is vanaf 2016 opgeleid bij Equinestudies op het gebied van anatomie en biomechanica. Tamara is tevens docent aan de Hersenwerk Academie. Tamara zal alle drie de dagen aanwezig zijn.

Emma and Lexi

Emma Loftus

Emma is een geregistreerde en gekwalificeerde craniosacraal therapeut, gevestigd in Australië. Rond 2010 begon Emma te zoeken naar een manier om de spanning te verminderen die ze bij de renpaarden zag. Zo kwam ze in aanraking met craniosacraaltherapie. Nu heeft ze een drukke mobiele paarden- en mensenpraktijk. Emma studeert momenteel verder in de iriscopie en Horse Human Trauma Recovery.

BESTEL JE TICKET NU!

Meld je nu aan voor 1 dag of alle 3 de dagen! Dit is inclusief een uitgebreide handleiding met een naslagwerk van alle informatie die je tijdens de module krijgt aangeboden. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan snel in!

Drie dagen - Schrijf je nu in!

Meld je nu aan voor de online dissectie! Je betaalt dan voor drie dagen €349,95.

Één dag - Schrijf je nu in!

Meld je nu aan voor de online dissectie! Je betaalt dan voor één dag €129,95.