Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Het gezonde paard

DWF_FD_ES_T9A4817

Wat zijn paarden toch geweldige dieren! Het is fascinerend om te zien hoe een paard leeft en wat hij nodig heeft om te kunnen overleven. In deel 1 staat het gezonde paard centraal. De verschillende systemen van het lichaam en hun onderlinge samenwerking worden onder de loep genomen. Deze kennis is van belang om eventuele afwijkingen aan het paardenlichaam beter te kunnen begrijpen. The Horse Inside Out is een online leerprogramma waarin tekst wordt afgewisseld met uniek en exclusief foto- en videomateriaal uit de dissecties die Zefanja Vermeulen door de jaren heen gedaan heeft. Zo krijg je letterlijk een kijkje in het paard!

Wat ga je leren?

Evolutie en domesticatie: twee begrippen die een cruciale rol hebben gespeeld in het bestaan van het paard zoals wij dat vandaag de dag kennen. Je leert hoe het paard is ontstaan, hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en hoe er interactie kwam met de mens. Deze onderdelen geven je meer inzicht in de basisbehoefte en het functioneren van een paard.

Vervolgens komen de verschillende systemen van het paard aan bod. Je leert meer over de functie en de opbouw van onder andere het skelet, spier- en spijsverteringsstelsel. Door middel van waanzinnige beelden uit de dissecties kun je een kijkje nemen in het paardenlichaam en zien hoe de onderdelen van het lichaam er in het echt uit zien. Het spierstelsel alleen is niet in staat om het paard voort te laten bewegen en het spijsverteringsstelsel zorgt niet voor brandstof wanneer het niet kan samenwerken met andere elementen in het lichaam. Alle systemen in het paardenlijf staan met elkaar in verbinding en helpen elkaar om goed te functioneren. Je leert meer over de vluchtreactie, hoe voeding wordt omgezet in beweging en hoe paarden slapen en rusten.

Resultaat

Na afronding van deel 1 zijn de begrippen evolutie en domesticatie voor jou bekend terrein. Je weet welke ontwikkeling het paard door de eeuwen heen heeft doorgemaakt en hoe de samenwerking met de mens is ontstaan. Je hebt basiskennis over de verschillende interne systemen en weet hoe ze samenwerken om het paard optimaal te laten functioneren. Door het unieke beeldmateriaal heb je een goed beeld gekregen van alles wat zich onder de paardenhuid bevindt.

Informatie

  • Vele uren leesplezier
  • 5 uur aan exclusief beeldmateriaal
  • 3,5 uur aan podcasts met experts
  • Verdiepende artikelen
  • Gave foto’s van dissecties
  • Interactieve kennisquizzen
  • Een certificaat na afronding
  • En nog veel meer….

MELD JE NU AAN

Durf jij het aan om een kijkje in het paardenlichaam te nemen?

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Deel 1 van The Horse Inside Out bestaat uit:

paard van nu
fascia paard
zintuigen en zenuwen paard
Hart & Bloedvaten paard
Organen paard
Spijsvertering paard
Voortplanting paard

Benieuwd naar deel 1? Neem een kijkje in onderstaande video!

Let op: bevat beelden uit dissecties

Koop The Horse Inside Out deel 1

Wil jij letterlijk een kijkje gaan nemen in het paardenlichaam? Meld je dan nu aan en begin vandaag nog met leren!

 

Koop deel 1 voor maar €139,95

Koop The Horse Inside Out deel 1, 2 & 3

Wil je alle drie de delen in één keer aanschaffen met een mooie korting? Meld je dan nu aan!

 

Koop deel 1,2 & 3 voor maar €279,95

1613644090_Spieren-339x191

The Horse Inside Out deel 2

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Door te leren herkennen hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen leren zien

LEES MEER
1613644127_Hartslag

The Horse Inside Out deel 3

In deel 3 komen de afwijkingen aan de systemen een bod. Je leest meer over de invloed van deze afwijkingen op de rest van het lichaam.

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!