Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Het paard in beweging

DWF_FD_ES_T9A5677

Beweging speelt een essentiële rol in het dagelijks leven van een paard. In het tweede deel ga je de kennis uit het eerste deel inzetten om goed te leren kijken. Wat maakt een paard dat hij zo is gebouwd en welke invloed hebben bepaalde afwijkingen in de bouw? Je gaat leren welke afwijkingen in beweging er zijn en hoe je ze kunt herkennen. Aan bod komen onderwerpen als bewegingsanalyse en aandoeningen waardoor kreupelheid kan ontstaan en het herstellend vermogen van het paard. Zefanja neemt je mee in de verhalen van paarden die zij op tafel heeft mogen bekijken. Je leest de achtergrondverhalen van de paarden en krijgt een kijkje in hun lichaam door middel van beelden uit dissecties.

Wat ga je leren?

Om afwijkingen in het paardenlichaam te kunnen herkennen, is het belangrijk om te weten hoe het paard is gebouwd en hoe een gezonde beweging eruit ziet. Zo leer je wat functioneel is en welke zaken eventueel afwijken. Je maakt een start met het bekijken van de bouw en functie van het paardenlichaam. Ook de verschillende gangen, het bepalen van de algemene indruk en het analyseren komen hierbij aan bod. Hierbij is het observeren van veel paarden in zowel stilstand als in beweging essentieel.

In het eerste deel heb je de verschillende systemen bekeken die actief zijn in het paardenlijf. In het tweede deel wordt aandacht besteed aan aandoeningen die zich kunnen voordoen aan het bewegingsapparaat. Je gaat kijken naar het skelet, de spieren en de pezen van het paard. Ook afwijkingen aan de groeischijven en bindweefsel en het herstellend vermogen van deze elementen komen aan bod.

De theoretische kennis uit dit deel wordt praktisch gemaakt door middel van een aantal echte casussen. Aan de hand van beeldmateriaal van paarden die Zefanja in dissecties heeft bekeken, krijg je een beter beeld van aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Een unieke kans om te bekijken hoe blessures in het paardenlichaam er nu écht uitzien!

Resultaat

Aan het einde van dit tweede deel ben je in staat om de beweging van een paard te analyseren en eventuele afwijkingen hierin te herkennen. Je weet op welke punten je kunt letten wanneer je de bouw en functie van een paard bekijkt en wat de sterke en zwakke punten van de bouw zijn. Je hebt kennis van een aantal aandoeningen die je kunt tegenkomen in het bewegingsapparaat en weet hoe dit eruit ziet in het paardenlichaam.

Informatie

  • Vele uren leesplezier
  • Exclusief beeldmateriaal
  • Verdiepende artikelen
  • Gave foto’s van dissecties
  • Interactieve kennisquizzen
  • Een certificaat na afronding
  • En nog veel meer…

MELD JE NU AAN

Durf jij het aan om een kijkje te nemen in het paardenlichaam?

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Deel 2 van The Horse Inside Out bestaat uit:

Natuurlijke behoeften paard
Type paard
Bouw en functie paard
Houding & symmetrie paard
beweging & gangen paard
bewegingsanalyse paard
afwijkingen skelet paard
afwijkingen spierstelsel paard
Whisper
Samantha
Shafai

Benieuwd naar deel 2? Neem een kijkje in onderstaande video!

Let op: bevat beelden uit dissecties

Koop nu The Horse Inside Out deel 1, 2 & 3

Wil jij letterlijk een kijkje gaan nemen in het paardenlichaam? Meld je dan nu aan en begin vandaag nog met leren!

 

Koop deel 1, 2 & 3 voor maar €279,95

7009285-2

The Horse Inside Out deel 1

Deel 1 staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht

LEES MEER
1613644127_Hartslag

The Horse Inside Out deel 3

In deel 3 komen de afwijkingen aan de systemen een bod. Je leest meer over de invloed van deze afwijkingen op de rest van het lichaam.

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!