Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Het paard in de praktijk

DWF_FD_ES_T9A5658

In deel 1 en 2 heb je geleerd hoe het lichaam in elkaar zit en dat verschillende onderdelen in het lichaam in verbinding staan met elkaar. In deel 3 worden deze verbindingen nog duidelijker. Door meer te leren over de systemen leer je meer over de gevolgen van bepaalde aandoeningen en de impact hiervan op de andere systemen. Daarnaast wordt er in deel 3 aandacht besteed aan de invloed van het harnachement, de gevolgen van evolutie & domesticatie en de connecties binnen het lichaam.

Wat ga je leren?

In dit hoofdstuk komen de verbindingen in het lichaam weer naar boven. Je leert welke aandoeningen kunnen voorkomen in de verschillende stelsels van het paard. Ook leer je welke invloed deze kunnen hebben op de rest van het lichaam. Je leert bovendien meer over het herstellend vermogen en je ziet hoe een aantal verschillende aandoeningen eruit zien.

Een aandoening heeft in de meeste gevallen niet alleen invloed op dat deel van het lichaam waar die zich bevindt, maar kunnen het hele lichaam beïnvloeden. Een mooi voorbeeld hiervan is COPD dat niet alleen van invloed is op het ademhalingsstelsel, maar ook doorwerkt op het uithoudingsvermogen van het paard. We gaan jullie deze verbindingen laten zien aan de hand van een aantal casussen uit de praktijk.

Bij de paarden van nu zie je af en toe nog afwijkingen terug die vanuit de evolutie zijn ontstaan of die veroorzaakt zijn door de domesticatie. Denk maar eens aan een extra teen of de gevolgen van inteelt. Hier gaan we dieper op in. Ook komt in dit onderdeel de invloed van het harnachement aan bod. We sluiten de reis van The Horse Inside Out af met een persoonlijke boodschap van Zefanja Vermeulen.

Resultaat

Aan het einde van deel 3 heb je kennis van de fysieke gevolgen van evolutie en domesticatie. Door uniek beeldmateriaal heb je geleerd afwijkingen te herkennen, de oorsprong te benoemen en weet je welke invloed deze kunnen hebben op de rest van het lichaam.

Informatie

  • Vele uren leesplezier
  • Exclusief beeldmateriaal
  • Verdiepende artikelen
  • Gave foto’s van dissecties
  • Interactieve kennisquizzen
  • Een certificaat na afronding
  • En nog veel meer…

MELD JE NU AAN

Durf jij het aan om een kijkje te nemen in het paardenlichaam?

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

 

Deel 3 van The Horse Inside Out bestaat uit:

afwijkingen zenuwstelsel
Afwijkingen hart & bloedvaten
afwijkingen ademstelsel
afwijkingen organen
afwijkingen spijsvertering

Benieuwd naar een impressie van alle drie de delen? Neem een kijkje in onderstaande video!

Let op: bevat beelden uit dissecties

Koop nu The Horse Inside Out deel 1, 2 & 3

Wil jij letterlijk een kijkje gaan nemen in het paardenlichaam? Meld je dan nu aan en begin vandaag nog met leren!

Koop deel 1, 2 & 3 voor maar €279,95

7009285-2

The Horse Inside Out deel 1

Deel 1 staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht

LEES MEER
1613644090_Spieren-339x191

The Horse Inside Out deel 2

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Door te kijken hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen herkennen.

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!