Neem letterlijk een kijkje in het paardenlichaam

Het paard in de praktijk

DWF_FD_ES_T9A5658

In het eerste deel heb je meer geleerd over de evolutionaire reis die het paard gemaakt heeft. In het derde deel wordt aandacht besteed aan de fysieke gevolgen voor het paard van nu. Daarnaast maak je een verdiepingsslag op de biomechanica van het paard. Want waar sommige kreupelheden ontstaan door trauma, kunnen andere bewegingsaandoeningen ontstaan door genetische of aangeboren afwijkingen in de bouw, de invloed van het harnachement of de impact van verschillende disciplines. In deel 3 gaan we dus dieper in op afwijkingen in het lichaam die niet alleen zijn ontstaan door trauma.

Wat ga je leren?

Bij de paarden van nu zie je af en toe nog afwijkingen terug die vanuit de evolutie zijn ontstaan of die veroorzaakt zijn door de domesticatie. Denk maar eens aan een extra teen of de gevolgen van inteelt. In dit onderdeel leer je hier meer over genetische of aangeboren afwijkingen die niet zijn ontstaan door trauma.

In dit deel gaan we dieper in op de afwijkingen die zich kunnen voordoen aan de interne systemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn maagzweren, worminfecties en bijvoorbeeld COPD. In dit onderdeel is in beeld gebracht hoe deze afwijkingen ontstaan en welke gevolgen ze kunnen hebben voor het paard.

Aandoeningen hebben vaak niet alleen impact op een bepaald systeem, maar kunnen het hele lichaam beïnvloeden. Zo is bijvoorbeeld COPD niet alleen van invloed op het luchtwegstelsel, maar werkt het door op het uithoudingsvermogen van het paard. In dit deel komen ook de verschillende disciplines aan bod. Iedere discipline in de paardensport heeft zijn eigen specifieke belasting met bijbehorend risico op blessures. Ook de invloed van het harnachement komt aan bod.

Resultaat

Aan het einde van deel 3 heb je kennis van de fysieke gevolgen van evolutie en domesticatie. Door uniek beeldmateriaal heb je geleerd afwijkingen te herkennen, de oorsprong te benoemen en weet je welke invloed deze kunnen hebben op de rest van het lichaam. Je kent de impact van de diverse disciplines en weet welke ‘discipline gebonden’ blessures je kunt tegenkomen bij het paard.

Informatie

  • Vele uren leesplezier
  • Exclusief beeldmateriaal
  • Verdiepende artikelen
  • Gave foto’s van dissecties
  • Interactieve kennisquizzen
  • Een certificaat na afronding
  • En nog veel meer…

MELD JE NU AAN

Durf jij het aan om een kijkje te nemen in het paardenlichaam?

Release data

Deel 1: Beschikbaar

Deel 2: Beschikbaar

Deel 3: Begin 2022

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Koop nu The Horse Inside Out deel 1, 2 & 3

Wil jij letterlijk een kijkje gaan nemen in het paardenlichaam? Meld je dan nu aan en begin vandaag nog met leren!

Koop deel 1, 2 & 3 voor maar €279,95

7009285-2

The Horse Inside Out deel 1

Deel 1 staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht

LEES MEER
1613644090_Spieren-339x191

The Horse Inside Out deel 2

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Door te kijken hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen herkennen.

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Uniek kijkje in het paardenlichaam
✓ Eigen online leeromgeving
✓ Leren op je eigen tempo
✓ Een certificaat na afronding van elk deel

Nieuwsbrief 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!